واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

اعلام آمادگی گوترش برای گفت‌وگو با طالبان با شرط مشخص

گوترش دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۹ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 20
کد خبر: ۹۹۲۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دبیر کل سازمان ملل متحد برای گفت‌وگو با گروه طالبان اعلام آمادگی کرد و گفت مقام‌های سازمان ملل با این گروه در تماس نزدیک هستند.


«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد گفته تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن در صحنه بین‌المللی، تنها اهرم فشار شورای امنیت برای مجاب کردن این گروه به تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق مردم به ویژه زنان است.

 

گوترش گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت در روز دوشنبه با ۱۵ عضو این شورا درباره این اهرم فشار گفت‌وگو کرده و از آنها خواسته که متحد باشند.

 

گوترش تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند. او در ادامه تصریح کرد مقام‌های سازمان ملل در کابل در حال حاضر با طالبان در تماس نزدیک هستند.

 

او گفت: «برای جامعه بین‌المللی بسیار مهم است که متحد باشند. همه اعضای شورای امنیت باید متحد باشند و از تنها اهرم فشار موجود که میل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن است استفاده کنند.»

 

گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب می‌دانند.

 

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.

 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار